mellplasztika után

Teendők mellplasztikai beavatkozás után

Mellplasztikai beavatkozás után álljon itt néhány tanács, hogy mire érdemes felkészülnünk, hogy megkönnyítsük és felgyorsítsuk a lábadozás időszakát.

mellplasztika utánAz első és legfontosabb szabály, hogy minden körülmények között tartsuk be a plasztikai sebész által előírt, személyre szabott életmódot!

Az, hogy a gyógyulási időszak meddig tart, egyénenként változó, és nagyban függ a mellplasztikai beavatkozás típusától is.

Minden mellplasztikai beavatkozás után kb. 2-3 hét pihenés szükséges, és ha tehetjük, kérjünk meg valakit, hogy segítsen nekünk ebben az időszakban – ami nemcsak fizikailag, de lelkileg is jótékonyan hat a gyógyulásra.

Mivel a mellplasztikai beavatkozás során a testből sok folyadék távozik, nagyon fontos, hogy SZÉNSAVMENTES üdítővel vagy ásványvízzel pótoljuk.

Elsősorban könnyebb ételeket fogyasszunk, amelyek nem terhelik meg gyomrunkat. Kerülni kell a közvetlen napfényt, illetve kb. 3 hónapig 30-50 faktorú védőkrémet tanácsos használni. A műtéti sebnek sem a napfény, sem az intenzív meleg nem tesz jót, ezért kb. 2 hónapig kerüljük a szolárium, szauna és a gőzkabin használatát is.

Mellplasztikai beavatkozás utáni hetek

A mellműtétet követő 2-3 hétben tilos megerőltető fizikai munkát végezni (torna, emelgetés, rakodás, stb.), illetve a plasztikai beavatkozás típusától függően kerülni kell a gépkocsivezetést is. Kb. 3 hét után már könnyű testmozgás végezhető. Oda kell figyelnünk arra is, hogy a mellplasztika utáni 7-10 napban próbáljunk háton aludni, később már aludhatunk az oldalunkon is.

Nagyon fontos, hogy a napi tisztálkodás semleges pH értékű szappannal vagy tusfürdővel történjen. A sebvonalat a plasztikai sebész által ajánlott anyagokkal fertőtlenítsük (pl. Betadine), a duzzanatokra használhatunk árnika krémet, illetve a véraláfutásokat pl. Medhirud kenőccsel kezelhetjük.

A mellplasztika után kompressziós melltartót és rugalmas fáslit kell viselnünk, amelyek nagyban elősegítik a mielőbbi gyógyulást, és a mellműtéttől elvárt ideális végeredményt.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a gyógyulási idő a külső heg esetében kb. 6 hónap, míg a belső hegnek dupla ennyi idő szükséges.

Ezt a folyamatot különböző hegtápláló és javító krémekkel gyorsíthatjuk fel, amelyekről plasztikai sebészünktől kérjünk felvilágosítást, mivel vannak olyan készítmények, amelyek közvetlenül a műtét után nem használhatók!

Erre kell figyelni a Bioptron lámpánál is, mivel ezt csak a mellműtétet követő kb. 4 hét eltelte után használhatjuk hegkezelésre.

A mellplasztika után az orvos minden szükséges információval el fogja látni páciensét, amelyeket mindenképpen érdemes betartani! Egy-egy elbagatellizált ténykedéssel többet ártunk magunknak, mint használunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj bizalommal plasztikai sebészünkhöz!

Időpont kérése