mellplasztika beavatkozás

Néhány tanács, amivel felkészíthetjük szervezetünket a mellplasztikára

Egy kis odafigyeléssel mi magunk is elősegíthetjük gyógyulásunkat mellplasztikai beavatkozásunk után. Álljon itt most néhány tipp, mivel is készíthetjük fel szervezetünket a mellplasztika műtétre.

mellplasztika beavatkozás

Cigaretta                          

 A dohányzás alapvetően is káros, de egy mellplasztika előtti és utáni időszakban különösen, mivel megnehezíti a seb gyógyulását, és akár szövődmények kialakulásához is vezethet. Az összeszűkült erek megnehezítik a vér és az oxigén eljutását a műtéti hegekhez. Ezért javasoljuk, hogy a mellműtét előtti és utáni két hétben ne vagy jóval kevesebbszer gyújtsál rá!

Alkohol

Mivel a szeszes ital gátolja a sejtek regenerálódását, ezért alkohol helyett inkább szénsavmentes ásványvizet vagy rostos gyümölcslevet igyunk – minél többet. A mellplasztikai beavatkozás után legalább 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása javasolt.

Homeopátia, vitaminok

Fontos beszélni mellplasztikai beavatkozások során a vitamin és egyéb egészségünk védelmében szedett gyógytermékek fogyasztásáról. Amit szabad szedni azok a következők: Arnika Montana, szelén, cink, E- és C-vitaminok.
Amik szedését mindenképp hanyagoljuk a mellműtét során: fokhagyma kapszula, ginkgo biloba, aszpirin, coldrex, neocitran – használatuk vérzékenységet okozhat.

Szolárium, szauna és napozás

Bőrünk épségének érdekében a szolárium használatát a mellplasztikai műtét előtt 2 héttel hagyjuk abba. Mellplasztika után a szolárium mellett a napozást és a szauna használatát is mellőzzük 2 hónapon át. Előzetesen konzultálva plasztikai sebészünkkel a mellplasztika utáni hegesedésre krémet használhatunk, számos lehetőség van a hegek védelmére, erről a szakorvos tájékoztat a mellplasztika konzultáción.

Mellplasztika és sport

Mellplasztikai beavatkozás előtt 2 héttel próbáljunk kevesebbet sportolni, különösen a felső végtagok terhelését fogjuk vissza, csökkentve ezzel a bevérzés kialakulásának esélyét és a mellműtét utáni izomfeszülést. Mellplasztika után plasztikai sebészünk javaslata alapján általában 3-8 héttel a mellműtét után kezdhetjük meg újra az aktív sportolást, természetesen a fokozatosság elvét szem előtt tartva.

Szőrtelenítés

Bőrfelszíni fertőzéseket elkerülése érdekében 1 héttel a mellplasztikai műtét előtt ne szőrtelenítsünk!

A mellplasztikai beavatkozást követő gyorsabb lábadozás érdekében érdemes megfogadnod tanácsainkat, azonban minden esetben konzultálj plasztikai sebészünkkel a mellműtét részleteivel kapcsolatban!

Időpont kérése