Milyen melltartó viselése ajánlott mellnagyobbítás után?

Mellnagyobbítás után felmerülhet azokban a hölgyekben a kérdés, akik nem rajonganak a melltartó viselésért, hogy az implantátumokkal végleg megszabadulhatnak-e ettől a ruhadarabtól.

Válaszunkkal lehet csalódást fogunk okozni.

Mellplasztikai műtét után 4-6 hétig kompressziós melltartót kell hordanunk. Már itt felmerül sokakban, hogy a sportmelltartó megfelelő-e erre a célra. Válaszunk: nem. Ennek oka az, hogy a kompressziós melltartó egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett melltartó, mely a mellműtét után pozícionálja a melleket. Tartsuk észben, hogy erre a sportmelltartó nem képes; ne próbáljuk helyettesíteni vele. A kompressziós melltartó elhagyása után fokozatosan lehet visszatérni a hagyományos melltartóhoz, bár egyesek ezt igyekszenek végleg elhagyni.

A plasztikai sebészek ezt nem javasolják; a melltartó viselése igenis ajánlott még mellnagyobbítás után is. Ugyanis a mell kötőszövet, amely idővel veszít rugalmasságából és fokozatosan megereszkedik, és sajnos ezt a beültetett implantátum sem tudja megakadályozni.

Fontos tudni, hogy mellplasztika után a belső varratok gyógyulása és a hegesedés még hónapokon keresztül tartó folyamat, ezért a merevítő nélküli változat javasolt. A merevítő irritálhatja, kidörzsölheti a gyógyuló heget, de az implantátumban is deformitást okozhat hosszútávon. Ha ezzel sem tudtunk senkit lebeszélni róla, akkor mellplasztika után várjunk legalább 3-4 hónapot, és lehetőleg olyan merevítős melltartót viseljünk, amely finoman körülveszi a kebleket, de nem vág mélyen a bőrbe. A helyesen megválasztott fehérnemű tehát nagyon fontos minden nő számára.

Az ideális melltartó ismérvei az idő előtti megereszkedés ellen:
– jól tart; még akkor is, ha aktív mozgást végzünk (erre a célra inkább sportmelltartót vegyünk fel)
– kényelmes és semmiképpen sem szoros
– lehetőleg fémmerevítő nélküli
– a tartópántok se nem lógnak, se nem vágnak be vállunkba
– a középső pánt egyenesen áll a háton

A számunkra megfelelő melltartó abszolút kényelmes viselet, hordása nem okoz semmilyen problémát; nem csúszik el, és nem kell igazgatnunk egész nap. Erről biztosan fel fogjuk ismerni, hogy jó melltartót választottunk.

Időpont kérése