mellplasztika technikája

A mellplasztika technikai részletei

A mell évszázadok óta a nőiesség egyik legfőbb szimbóluma. A mellplasztika azoknak a hölgyeknek nyújt megoldást, akik elégedetlenek ezen testrészükkel. Amellett azonban, hogy elképzeljük magunkat immár gyönyörű kebleinkkel, szót kell ejtenünk a műtét technikai részleteiről.

mellplasztika technikájaA mellplasztika menetéről a plasztikai sebész minden esetben részletes felvilágosítást ad.

Van azonban egy kérdés, amit szinte minden mellműtétre készülő nő feltesz orvosának: a mellplasztikához szükséges metszés után milyen nyoma marad a beavatkozásnak?

Bármilyen vágással vagy metszéssel járó műtétet, így a mellplasztikát sem lehet megoldani maradandó hegvonal nélkül.

A sebészek azonban törekednek a lehető legkisebb heggel járó beavatkozásra, és jó hír az is, hogy amennyiben betartjuk az orvos utasításait, a hegek idővel halványodnak, vékonyodnak, és alig észrevehetőek lesznek. Intézetünk sebészei felszívódó varratokkal dolgoznak, ami ugyancsak elősegíti a gyors és esztétikus heggyógyulást.

Mellplasztika hagyományos metszéssel

A hagyományos metszést (fordított T alak) általában a mellfelvarrás és mellkisebbítés során alkalmazzák.

Ez azt jelenti, hogy a bemetszés az emlőudvarok körül és attól lefelé függőleges, majd erre merőlegesen az emlőárokban vezetve történik. Ami előnye ennek a technikának, hogy a seb gyógyulása legtöbbször problémamentes, és a hegek nagyon vékonyak. Hátránya viszont, hogy a hegvonal meglehetősen hosszú.

Rövid heg technika

Mellnagyobbítás során alkalmazható a rövid heg technika (Short Scar), amely a mell alatt függőleges, a bimbó körül félkör ívben ejtett néhány centiméteres metszés. Ezzel a technikával lehet az implantátumot a legpontosabban elhelyezni, és az az előnye, hogy kevés heg keletkezik.

Hónalji metszés

Egy másik eljárás mellnagyobbítás során, amikor hónalji metszést alkalmaznak, vagyis a metszés magasan a hónaljárokban vezetett. Előnye, hogy keloid hajlamú pácienseknél ez az egyetlen alkalmazható eljárás. Hátránya viszont, hogy a használható implantátumok mérete és formája behatárolt, és a metszés helye észrevehető.

A mellbimbó helyét vagy méretét, illetve az enyhébb mellmegereszkedést a mellbimbó körüli félköríves vagy körkörös metszés technikájával lehet korrigálni. Ez a legkevesebb heggel járó beavatkozás.

Hogy kinél melyik eljárás alkalmazható, azt a plasztikai sebész dönti el, figyelembe véve a páciens adottságait, és hogy milyen mellformát szeretne.

A részletekről érdeklődj plasztikai sebészünknél egy személyes konzultáció során!

Időpont kérése