Mellkisebbítés

budapest-mellplasztika-mellkisebbites

A túlzott méretű keblek ugyanúgy problémát jelenthetnek viselőjük számára, mint a kis mellek. Az aránytalan mellméret akár hát- és gerincfájdalmakat is okozhat, a lelki problémák és önbizalomhiány mellett. A nagy mellek testalkathoz arányos korrekciójára nyújt megoldást a mellkisebbítés.

Mellkisebbítés előtt

A műtét előtt nélkülözhetetlen a plasztikai sebésszel való személyes találkozó. A konzultáció során a plasztikai sebésszel megbeszéled az eredménnyel kapcsolatos elvárásaidat, egyeztetitek az egyénre szabott lehetőségeket, majd az adottságaidat, a mell felépítését és az elképzeléseidet figyelembe véve a plasztikai sebész megmutatja, hogy hova fognak esni a műtéti hegek.
A mellkisebbítés előtt bizonyos vizsgálatokon szükséges részt venned, hogy fény derüljön esetleges egészségügyi problémáidra, amelyek befolyásolhatják a mellkisebbítésedet. Jó hír, hogy nemcsak a műtét és a plasztikai konzultáció történik a Budapest Plasztikai Intézetben, hanem az előzetes vizsgálatok is.

Mellplasztika előtt a plasztikai sebész általában laborvizsgálatokat, EKG, röntgen, mellultrahang és mammográfia vizsgálatokat kér. A műtét előtti napokban fontos a kiegyensúlyozott életmód, hogy elősegítsd a megfelelő gyógyulást: ne dohányozz, egyél könnyű ételeket, igyál sok folyadékot és fogyassz vitaminokat.

Mellkisebbítés műtét

A mellkisebbítés minden esetben altatásban történik, mely során a plasztikai sebész a mell felesleges mirigy és zsírszövetét távolítja el. A mellkisebbítés műtét általában két és fél – három órát vesz igénybe.

A műtét során a plasztikai sebész választja ki a mellműtét technikáját a személyes adottságaid alapján. Kisebb mellkorrekció során a plasztikai sebész kisebb bemetszéseket, egy körköröst és egy rövid függőleges metszést ejt, míg nagyobb mértékű korrekció során a mell alatti redőben is alkalmaz még egy metszést. A tökéletes eredmény elérése érdekében felszívódó varratokkal dolgozunk, hogy szebben gyógyuljanak a hegek, és megkíméljünk a varratszedés kellemetlenségétől.

Mellkisebbítés után

A mellplasztika utáni időszakot minél kényelmesebbé tesszük számodra Intézetünkben, ahol egy éjszakát szükséges töltened. Plasztikai sebészed a mellkisebbítés másnapján vízálló kötést tesz a sebekre, így zuhanyzás sem okoz gondot. A mellműtét után 8 hétig speciális melltartót szükséges viselned, és legalább 2 hétig kíméld magad a megerőltető tevékenységektől. A műtét után 2 héttel fokozatosan visszatérhetsz megszokott életviteledhez, 3 hét után könnyű testmozgást is végezhetsz. A felszívódó varratoknak köszönhetően varratszedés nem szükséges, de a plasztikai sebészed által meghatározott időpontokban kontrollvizsgálatokon kell részt venned.

Mellkisebbítés után a mell végleges formáját fél év után nyeri el, a külső hegek 6 hónap alatt, a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás érdekében érdemes hegkezelő krémeket használnod. A mellplasztika után vékony hegvonal marad bőrön, látható és nem látható helyeken, amelyek fokozatosan halványulnak.

A mellkisebbítés után a korábbi hátfájások megszűnnek, javul a testtartás, ideális méretű keblek büszkeséggel és magabiztossággal töltik el a mellkisebbítésen átesett nőket, pozitív hatással van életük minden területére.

Mellkisebbítés képek

[envira-gallery id=”586″]

Időpont kérése

Címkék: , , , , ,