Mellfelvarrás

budapest-mellplasztika-mellfelvarras

Mellünk megváltozott formája sokunkat elégedetlenséggel tölt el, természetes, hogy mindannyian csodás keblekre vágyunk. A szülést követően, az idő múlásának vagy egyéni adottságoknak köszönhetően a rugalmasságából veszített bőr korrigálására, az aszimmetria esetleges megszüntetésére nyújt megoldást a mellfelvarrás.

Mellfelvarrás előtt

A mellfelvarrás előtt nélkülözhetetlen a plasztikai sebésszel való személyes konzultáció. A találkozó során a plasztikai sebész az egyéni adottságaidat, a mell felépítését és az egyéni elképzeléseidet egyaránt figyelembe veszi a mellfelvarrás műtéti technikájának kiválasztásakor, elmagyarázza mi fog történni a mellműtét során és megmutatja, hogy hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. A mellműtét előtt bizonyos vizsgálatokon szükséges részt venned, hogy fény derüljön esetleges egészségügyi problémáidra, amelyek befolyásolhatják a műtétedet. Jó hír, hogy nemcsak a mellfelvarrás és a plasztikai konzultáció történik a Budapest Plasztikai Intézetben, hanem az előzetes vizsgálatok is. A műtét előtt a plasztikai sebész általában laborvizsgálatokat, EKG, röntgen, mellultrahang és mammográfia vizsgálatokat kér. A mellműtét előtti napokban fontos a megfelelő életmód, hogy elősegítsd a minél jobb gyógyulást: ne dohányozz, egyél könnyű ételeket, igyál sok folyadékot és fogyassz vitaminokat.

Mellfelvarrás műtét

A mellműtét minden esetben altatásban történik, mely során a plasztikai sebész a mell megereszkedettségét megszünteti és kialakítja az új mellformát. A műtét általában két – két és fél órát vesz igénybe. A mellplasztika során a plasztikai sebész választja ki a mellfelvarrás műtéti technikájának módját a mell adottságai és szerkezete alapján. A mellműtét során a felesleges bőrt eltávolítja, majd a mellbimbókat anatómiai pozícióban rögzíti. A tökéletes eredmény elérése érdekében felszívódó varratokkal dolgozunk, hogy szebben gyógyuljanak a hegek, és megkíméljünk a varratszedés kellemetlenségétől. Ha a mell térfogata nem elegendő, a mellfelvarrás mellimplantátum beültetésével történik (az esetek 50%-ában).

Mellfelvarrás után

A mellfelvarrás utáni időszakot minél kényelmesebbé tesszük számodra Intézetünkben, ahol egy éjszakát szükséges töltened. Plasztikai sebészed a műtét másnapján vízálló kötést tesz a sebekre, így zuhanyzás sem okoz gondot. A mellműtét után 8 hétig speciális melltartót szükséges viselned, és legalább 2 hétig kíméld magad a megerőltető tevékenységektől. A műtét után 2 héttel fokozatosan visszatérhetsz megszokott életviteledhez, 3 hét után könnyű testmozgást is végezhetsz. A felszívódó varratoknak köszönhetően varratszedés nem szükséges, de a plasztikai sebészed által meghatározott időpontokban kontrollvizsgálatokon kell részt venned. A műtét után a mell végleges formáját fél év után nyeri el, a külső hegek 6 hónap alatt, a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás érdekében érdemes hegkezelő krémeket használnod. A mellműtét után vékony hegvonal marad bőrön, látható és nem látható helyeken, amelyek fokozatosan halványulnak. A mellfelvarráson átesett nők ismét büszkék megszépült dekoltázsukra, mely nemcsak nőiességükre van kiemelkedő hatással, hanem pácienseink visszajelzései alapján életük minden területén pozitív változásokat tapasztalnak.

Mellfelvarrás képek

[envira-gallery id=”585″]

Időpont kérése

 

 

 

Címkék: , , , , ,