mellplasztika felkészülés

Hogyan készüljünk fel a mellplasztikára?

Összegyűjtöttük azokat a fontos előkészületeket, amiket érdemes megtennünk mellplasztika előtt otthonunkban és saját magunkkal, hogy biztosítsuk kényelmünket és kevés fejtörést okozzunk magunknak.

mellplasztika felkészülésKészítsük elő otthonunkat rendezzünk el mindent! Vásároljunk be, ürítsük ki a szennyest, takarítsunk fel, főzzünk előre pár napra, hiszen a mellplasztika után ezzel egy ideig nem fogunk tudni a megszokott módon foglalkozni.

Szerezzük be a mellplasztika utókezeléshez szükséges dolgokat: vitaminokat, gyógyszert, kötszert, krémet vásároljunk meg előre, hogy kéznél legyen, amikor szükségünk lesz rá. Természetesen arról, hogy mire is lehet szükségünk, a beavatkozás előtt a plasztikai sebészünk tájékoztatni fog.

Készítsük elő a kényelmünket!

Ágyazzunk meg olyan helyen, ahova könnyen le tudunk feküdni, ahova lépcsőzés nélkül könnyen feljutunk. Közelbe helyezzük el a legfontosabb dolgokat, mint a fájdalomcsillapítót, lázmérőt, poharat, ásványvizet, stb. Ne feledjük a hálószobán kívüli helységekben is minden kezünkre essen. Jól elérhető helyre tegyük a poharat, tányért, törülközőt, váltóruhát, hogy ne okozzon nehézséget számunkra az első napokban.

Gondoskodjunk háziállatokról!

Helyezzük el őket családtagjainknál vagy barátainknál a mellplasztika utáni napokra.

Könnyű vacsorát fogyasszunk!

Mellplasztika előtt – főként, ha délelőtti időpontban kerül sor a mellműtétre – kerüljük a nehéz ételeket és éjfél után még a szilárd ételt és folyadékot is kerüljük. A pontos utasításokért ne habozzunk megkérdezni plasztikai sebészünket! Ha izgulunk, igyunk egy nyugtató citromfű teát, hogy pihentető éjszakánk legyen.

Vegyünk egy reggeli lazító fürdőt, vagy zuhanyt, ami felüdülést testünk és lelkünk számára. Figyeljünk arra, hogy ne használjunk testápolót vagy sminket. Kényelmes ruhába érkezzünk a kórházba, hogy a mellplasztika után ne okozzon problémát az öltözködés.

Mellplasztika: legyen mellettünk egy társ!

Legyen az a kedvesünk, családtag vagy egy barát, mindig jó, ha valakire számíthatunk és segítségünkre van. Nem csak akkor számíthatunk rá, amikor elhagyjuk a mellplasztika után a kórházat, hanem segít felrázni a párnánkat, és lelkileg is támogat.

Ezek után már nincs okunk aggódni, hogy átalakulásunk csodás végkifejlettel fog zárulni!

Időpont kérése