Mellimplantátum egy életre szóló törődés

Egy életre szóló döntés, hogy vállalkozunk egy mellplasztikai műtétre. Testünk megváltozik; azt a képet látjuk viszont a tükörben, amely fejünkben talán évek óta él. A műtét után, frissen műtött és „új” melleinkkel szorgalmasan járunk vissza kontrollra plasztikai sebészünkhöz. Egyhetes, kéthetes, hathetes kontroll és várjuk, hogy a kompressziós melltartótól megszabaduljunk. Hónapok múltán megszokjuk a mellimplantátum által varázsolt csodás dekoltázst, és olyan természetesnek tűnik már az egész. Ekkor feledkezünk meg arról, hogy új külsőnk további odafigyelést fog igényelni. És akkor ismételhetnénk a kezdőmondatot.

mellimplantatum-torodesElső lépésben betartunk minden orvosi előírást a mellnagyobbítás után, hogy gyógyulásunkat minél problémamentesebbé tegyük. Másodsorban fontos, hogy minden plasztikai sebészünktől kapott papírt (zárójelentést, mellimplantátumunk típusát igazoló papírt, vagy akár az kontrollok során kapott ambulánslapot) gondosan őrizzünk meg, hiszen a későbbiekben, ha bármilyen okból mellimplantátum cserére kerülne sor, és mégsem korábbi sebészünket keresnénk fel az újabb mellplasztikával, akkor is minél több információnk legyen implantátumunk gyártóját, típusát, méretét, stb. illetően.

Az általunk használt Mentor gyártmányú kohézív géllel töltött, texturált felszínű implantátumok cseréjéről kb. 15 év után szükséges egyeztetni a plasztikai sebésszel. De mellimplantátum cserére nem csak az implantátum esetleges elöregedése esetén lehet szükség. A női mellet alapvetően 4 dolog viseli meg igencsak: hízás-fogyás, terhesség, menopauza és természetesen az öregedés. Ez sajnos a mellnagyobbításon átesett hölgyek esetében sem történik másképp. Így bizonyos idő elteltével szükség lehet mellimplantátum cserére, vagy mellfelvarrásra, esetleg a kettő kombinációjára, akár már nagyobb implantátum beültetésével.

Intézetünkben minden alkalommal, ha mellnagyobbítás előtt áll a páciens, felhívjuk figyelmét az éves kontroll jelentőségére. A pácienseket nem megijeszteni akarjuk, hanem tájékoztatni. A mellek éves ellenőrzése amúgy is nagyon fontos a hölgyek életében (azért ne feledkezzünk meg a férfiakról sem), így ahol mellimplantátummal való emlőnagyobbítás történt duplán kell figyelnünk az emlők és a mellimplantátumok épségére. Fontos a mellek folyamatos önvizsgálata, az éves plasztikai sebészeti kontrollvizsgálat és ezzel egyidejűleg az emlő ultrahang, illetve bizonyos életkor felett a mammográfiai vizsgálat.

Ne csak keblünk szépségével törődjünk, hanem egészségével is! Ne felejtsük, hogy a mellplasztika egy életre szóló törődést is jelent!

Időpont kérése