Texturált implantátumok

texturalt_implantatum

A plasztikai műtétek során használt implantátum számos módon megkülönböztethető, típusuk alapján lehetnek szilikon géllel vagy fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok, formájukat tekintve kerek vagy csepp alakúak, profilukat tekintve alacsony, közepes, vagy magas profilúak, valamint a felszínüket tekintve lehetnek sima, texturált vagy poliuretán hab bevonatúak. A texturált mellimplantátum felszíne – a sima felszínűekkel ellentétben – egyenetlen, érdes. A texturált implantátum beültetése után a szervezet minden esetben tokot képez a mellimplantátum körül, így a texturált implantátum célja a tokzsugorodás (kapszuláris kontraktúra) kialakulásának minimálisra csökkentése.

Amennyiben az implantátum felülete érdesített, úgy a tok vagy a kapszula túl vastaggá válása vagy zsugorodása ritkábban fordul elő.

A szilikon géllel töltött, valamint a texturált implantátum élettartama 20-25 év. Ez idő után gyakoribb kontrollvizsgálat szükséges, majd a plasztikai sebész javaslata alapján  annak cseréjére is sor kerülhet.

Texturált implantátumok minőség garanciája

Minden ma Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik az előírt és szükséges minőségbiztosítással, a CE minősítéssel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt a tényt, hogy a világon a legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az FDA (U.S. Food and Drug Administration), vagyis az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal jelenleg 3 implantátumgyártó számára adott csak FDA minőségbiztosítást Ez a 3 cég a Mentor Corp. (USA), az Allergan (McGhan és CUI termékek, USA) és a Silimed Corp. (Brazília).

Azok az implantátumok, amelyek kettős minősítéssel rendelkeznek a legbiztonságosabbak, mivel ezek a mellimplantátumok rendszeresen szigorú bevizsgáláson esnek át.

Időpont kérése

Címkék: , , , ,