Szilikon implantátumok

szilikon-_implantatum

A mellimplantátumok másik típusa – a fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok mellett – a szilikon géllel töltött implantátumok (közismertebb néven szilikon implantátumok), melyeket szélesebb körben alkalmaznak a mellplasztika beavatkozások során.

Ezek az implantátumok külső burkát szilikonnal és úgynevezett kohézív, sűrű géllel töltik meg. A kohézív zselé memóriával rendelkezik és állaga a kocsonyához hasonlít, így a külső burok sérülése esetén sem áramlik szét a testben a gél. Másik előnye, a szilikon implantátumnak, hogy a gél az emberi szervezetben nem tud részecskékre bomlani, az csakis ipari körülmények között lehetséges. A szilikon implantátum gyártása során kiváló módon összedolgozzák az anyag részecskéket, valamint többszörös rétegben készülnek.

A szilikon implantátum anyaga hasonlít leginkább a természetes mellekhez, mozgás és érzés tekintetében is. A kohézív gél implantátumok különböző keménységűek. A lágyabb, standard, szilikon implantátum tapintásra puhább. Bizonyos testhelyzetekben a lágyabb gél implantátumok gyűrődése jobban látható a mell felső részén, ez abban az esetben fordul elő, ha nagyon vékony felette a bőr és a mell állomány. A keményebb kohézív gél implantátum sokkal jobban tartja a formáját, alkalmazása során kevesebb gyűrődés (“wrinkling”) szövődmény fordul elő.

A mellimplantátumok formájukat tekintve elég változatosak: lehetnek kerek és csepp alakúak, ezen belül pedig alacsony, közepes vagy magas profilúak, felszínűket tekintve pedig sima, texturált és poliuretán hab bevonatúak. Intézetünkben a texturált és poliuretán mellimplantátumokkal találkozhatsz.

A modern, szilikon implantátum, valamint a texturált implantátumok élettartama 20-25 év. Ez idő után gyakoribb kontrollvizsgálat szükséges, majd a plasztikai sebész javaslata alapján az implantátum cseréjére is sor kerülhet.

Szilikon implantátumok minőség garanciája

Minden ma Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik az előírt és szükséges minőségbiztosítással, a CE minősítéssel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt a tényt, hogy a világon a legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az FDA (U.S. Food and Drug Administration), vagyis az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal jelenleg 3 implantátumgyártó számára adott csak FDA minőségbiztosítást Ez a 3 cég a Mentor Corp. (USA), az Allergan (McGhan és CUI termékek, USA) és a Silimed Corp. (Brazília). Azok az implantátumok, amelyek kettős minősítéssel rendelkeznek a legbiztonságosabbak, mivel ezek a mellimplantátumok rendszeresen szigorú bevizsgáláson esnek át.

Időpont kérése

Címkék: , , , ,