Sóoldattal töltött implantátumok

sooldattal_toltott_-implantatum

A mellimplantátumok két típusát különböztetjük meg jelenleg: a fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátumokat, illetve szilikon géllel töltött implantátumokat.

A fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátumok külső burka is szilikonból készül, az ebbe töltött steril, sós folyadék pedig az emberi test szöveteiben is megtalálható só és víz koncentrációja.

Amennyiben a mellimplantátum sérül, esetleg kilyukad, akkor a természetes összetevőknek köszönhetően a sós oldat egyszerűen felszívódik.

A mellimplantátumok formájukat tekintve elég változatosak: lehetnek kerek és csepp alakúak, ezen belül pedig alacsony, közepes vagy magas profilúak, felszínűket tekintve pedig sima vagy texturált bevonatúak.

Sóoldattal töltött implantátumok minőség garanciája

Minden ma Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik az előírt és szükséges minőségbiztosítással, a CE minősítéssel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt a tényt, hogy a világon a legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az FDA (U.S. Food and Drug Administration), vagyis az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal jelenleg 3 implantátumgyártó számára adott csak FDA minőségbiztosítást Ez a 3 cég a Mentor Corp. (USA), az Allergan (McGhan és CUI termékek, USA) és a Silimed Corp. (Brazília).

Azok az implantátumok, amelyek kettős minősítéssel rendelkeznek a legbiztonságosabbak, mivel ezek a mellimplantátumok rendszeresen szigorú bevizsgáláson esnek át.

Időpont kérése

Címkék: , , ,