Poliuretán implantátumok

poliuretan_-implantatum
Mellplasztika
során használt mellimplantátumokat számos módon kategorizálhatjuk. Az implantátumok felszíne alapján megkülönböztetünk sima, texturált és poliuretán hab bevonatú mellimplantátumokat. Ezek a szilikon mellimplantátumok a poliuretán hab bevonatnak és bennük lévő gélnek köszönhetően rendkívül formatartóak. Egyszerűbb és ismertebb neve poliuretán implantátum.

Fajsúlyuk könnyebb, így nagyobb méretű kebleknél is használható, valamint vékonyabb hölgyeknél is, és nem alakul ki a hullámosodás („rippling”) problémája a mellplasztikai műtét után. Poliuretán implantátummal történt mellnagyobbítás után nincs szükség mell masszázsra sem.

A poliuretán implantátum esetében a tokzsugorodás kialakulásának esélye minimális, melyet kutatási eredmények igazolnak.

Az alacsony szövődmény százalék annak köszönhető, hogy a kötőszövet akadálytalanul belenőhet a poliuretán habrétegbe, ezáltal csak a habszerkezetet átszőve alakul ki egy lágyabb szöveti burok, ami kizárja a kollagén rostszálak beépülését.

A képződött lágy szövetek összehúzódásával a mellimplantátum nem keményedik és nem is deformálódik, a kötőszövet jobb vérellátottságú és lágyabb lesz. A poliuretán implantátumok természetes tapintásúak. A poliuretán mellimplantátum másik előnyös tulajdonsága, hogy a szövetekhez tapadva teljes mértékben kiküszöböli az mellimplantátum elfordulását és elcsúszását.

A poliuretán implantátumok – a sima és texturált mellimplantátumokhoz hasonlóan -, lehetnek kerek és anatómiai (csepp) formájúak, alacsony, közepes vagy magas profilúak.

A mellplasztikai beavatkozás után a  poliuretán hab bevonatú implantátumokat általában nem kell cserélni, akár egy életen át tartós formát biztosítanak. Az évenkénti plasztikai sebészeti kontrollvizsgálat mindenképp javasolt, az implantátum cseréjére sebészi javaslat alapján sor kerülhet.

Poliuretán implantátumok minőség garanciája

Minden ma Magyarországon forgalmazott implantátum rendelkezik az előírt és szükséges minőségbiztosítással, a CE minősítéssel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt a tényt, hogy a világon a legszigorúbbnak tekintett egészségügyi hatóság, az FDA (U.S. Food and Drug Administration), vagyis az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal jelenleg 3 implantátumgyártó számára adott csak FDA minőségbiztosítást Ez a 3 cég a Mentor Corp. (USA), az Allergan (McGhan és CUI termékek, USA) és a Silimed Corp. (Brazília).

Azok az implantátumok, amelyek kettős minősítéssel rendelkeznek a legbiztonságosabbak, mivel ezek a mellimplantátumok rendszeresen szigorú bevizsgáláson esnek át.

Időpont kérése

Címkék: , , ,