Mellimplantátumok

A mellimplantátumok és a mellnagyobbítás nem csak manapság foglalkoztatja a nőket, hanem régebbi gondolat, mint azt hittük volna. Az első szilikon gumiból készült, szilikon zselével töltött mellimplantátumot 1962-ben ültették be. A szilikon mellimplantátumok mellett a steril sóoldattal töltött mellimplantátumok váltak a legelterjedtebbé.

Az évek során a mellimplantátumok szerkezete számos változáson ment keresztül, találkozhatunk sima vagy érdes felszínű implantátumokkal, különböző formákkal, profilokkal és márkákkal. A mellimplantátum méretének meghatározásra a köbcentiméter mértékegységet használják. Mindenkinél egyénileg eltérő, hogy testi adottságaihoz mérten, mely méret a legmegfelelőbb, hány cm3 szükséges az áhított eredmény eléréséhez. Az implantátum mérete és térfogata 120-1200 cm3 között változik. A hölgyek általában a 250-450 cm3 tartományba eső protéziseket választják.

Szilikon implantátumok

A mellimplantátumok másik típusa – a fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok mellett – a szilikon géllel töltött implantátumok (közismertebb néven szilikon implantátumok), melyeket szélesebb körben alkalmaznak a mellplasztika beavatkozások során. Ezek az implantátumok külső burkát szilikonnal és úgynevezett kohézív, sűrű géllel töltik meg.

Szilikon implantátumok bővebben »

Texturált implantátumok

A plasztikai műtétek során használt implantátum számos módon megkülönböztethető, típusuk alapján lehetnek szilikon géllel vagy fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok, formájukat tekintve kerek vagy csepp alakúak, profilukat tekintve alacsony, közepes, vagy magas profilúak, valamint a felszínüket tekintve lehetnek sima, texturált vagy poliuretán hab bevonatúak. A texturált mellimplantátum felszíne – a sima felszínűekkel ellentétben – egyenetlen, érdes.

Texturált implantátumok bővebben »

Poliuretán implantátumok

Mellplasztika során használt mellimplantátumokat számos módon kategorizálhatjuk. Az implantátumok felszíne alapján megkülönböztetünk sima, texturált és poliuretán hab bevonatú mellimplantátumokat. Ezek a szilikon mellimplantátumok a poliuretán hab bevonatnak és bennük lévő gélnek köszönhetően rendkívül formatartóak. Egyszerűbb és ismertebb neve poliuretán implantátum.

Poliuretán implantátumok bővebben »

Sóoldattal töltött implantátumok

A mellimplantátumok két típusát különböztetjük meg jelenleg: a fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátumokat, illetve szilikon géllel töltött implantátumokat. A fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátumok külső burka is szilikonból készül, az ebbe töltött steril, sós folyadék pedig az emberi test szöveteiben is megtalálható só és víz koncentrációja.

Sóoldattal töltött implantátumok bővebben »

Időpont kérése