mellimplantátum

5 tévhit a mellimplantátumokról

Számos mendemonda él a mellimplantátumok tekintetében, amik tárházából 5 igen kedvelt hiedelmet szeretnénk megosztani veletek, amikkel a mellplasztika előtt állókat szokták ijesztgetni.

1. A mellimplantátumok  zavarják a hölgyeket a szoptatásban.

mellimplantátumokTermészetesen nem igaz ez a felvetés, a mellimplantátumok semmiben sem akadályozzák az édesanyákat kisbabájuk szoptatásában. A mellplasztika során kerülhet az implantátum a mell mirigyállománya mögé, az izom alá, vagy az izom felé is helyezheti plasztikai sebészünk a mellimplantátumokat. A mellplasztika során a sebész megóvja a tejcsatornákat, így semmi sem gátolja a gyermek anyatejes táplálását.

2. 10 évente mindenképp cserélni kell a mellimplantátumokat.

A mellimplantátumok cseréje abban az esetben indokolt, ha bármilyen probléma merül fel: szivárog az implantátum, redőzés esete merül fel. Plasztikai sebészeink világvezető implantátumgyártók kiváló implantátumait használja, amelyek CE jelzéssel és FDA minősítéssel rendelkeznek. A mellimplantátumokra a gyártók élethosszig tartó garanciát vállalnak. A garancia feltételei implantátumonként valamelyest eltérnek, a te esetedben választott mellimplantátumról és annak garanciális feltételeiről plasztikai sebészed tájékoztat.

mellimplantátum mellplasztikaImplantátumunk épségéről győződjünk meg, végezzünk rendszeresen mellönvizsgálatot, és járjunk el évente kontrollvizsgálatokra, amely során fény derülhet az esetleges problémákra.
Ha bármilyen gondot észlelsz, ne habozz felkeresni plasztikai sebészedet! A texturált implantátumok esetében általában 15 év után javasolt az implantátum csere. Ezt sem szükséges 15 év után azonnal elvégeztetni, hanem fokozott figyelem szükséges, és csak akkor kerül sor a mellimplantátum cserére, amikor azt plasztikai sebészünk javasolja. A poliuretán implantátumok általában egy élethosszig tartanak, cseréjük nem szükséges csak abban az esetben, ha bármilyen probléma merül fel.

3. Mellimplantátummal nem lehet repülővel utazni.

A repülés nincs semmilyen hatással a mellimplantátumokra. A nagyon magas vagy alacsony nyomás hatására megváltozhatnak az implantátumok, de az a magasság, ahol az utasszállító repülőgépek közlekednek, nem olyan magas, hogy sérülést okozzon a mellimplantátumokban. Az a magasság, ahol a mellimplantátumok sérülése bekövetkezhet, ott olyan magas a légnyomás, hogy az ember is már halott lenne.

4. Rákos megbetegedést okozhat a mellimplantátum.

A mellimplantátumok, a limfóma és a rákos megbetegedések kapcsolatáról számos kutatást végeztek már világszerte, de mindeddig semmilyen tudományos bizonyíték nem mutat arra, hogy a rák kialakulásának kockázatát a mellnagyobbítás és a beültetett mellimplantátumok növelnék. Sőt, a mellplasztika műtétek előnye, hogy az implantátummal rendelkező hölgyek rendszeresen vesznek részt szűréseken és kontrollvizsgálatokon, amelyeknek köszönhetően a kóros elváltozások korábban felismerhetőek.

5. Mellimplantátummal rendelkezőknél nem végezhető el a mammográfia.

A mellimplantátummal rendelkező nőknél is lehet mammográfiás vizsgálatot végezni. Az implantátum befolyásolhatja a képalkotó eljárás eredményét, így fontos, hogy tájékoztassuk a vizsgálatot végző radiológus szakorvost a korábbi mellplasztikai beavatkozásról. A mellimplantátummal rendelkező emlőkről a mammográfiai vizsgálat során több irányból, nagyobb odafigyeléssel szükséges képeket végezni. Egyre több szakorvos végez kiválóan mammográfiai vizsgálatot implantátummal rendelkező pácienseknél.

Amennyiben kételyeid vannak, vagy kérdéseid vannak, ne habozz feltenni őket plasztikai sebészeinkkel, akik készséggel válaszolnak neked a mellplasztikával vagy a mellimplantátummal kapcsolatos kérdéseidre!

Időpont kérése